Wat is het 4Q model?
 
Het 4Q model, ook wel de vier kwadranten genoemd bestaat uit vier kwadranten die allemaal hun eigen specifieke voordeel hebben.
 
We leggen het even voor je uit:

Op de bovenstaande foto’s trainen met een externe belasting (denk aan een dumbbell, kettlebell etc) en op de onderstaande trainen we zonder externe belasting of terwijl het trainen met eigen body weight. Op de eerste foto trainen we volgens de traditionele krachttraining, denk hierbij aan squat, deadlift, bench press etc. Op de tweede foto hebben we loaded movement training, dit is 3-dimensionaal bewegen met een externe belasting of terwijl we bewegen in verschillende bewegingsvlakken. Beide trainingsvormen zijn met een externe belasting.
 
Dan hebben we de onderste foto’s waarbij we dus zonder externe belasting trainen, bij de eerste foto trainen we weer volgens de traditioneel manier zoals fietsen, hardlopen zwemmen, balanstraining etc. En op de laatste foto bewegen we dus in alle verschillende vlakken (3-dimensionaal) maar dan zonder externe belasting, denk aan speedladder, pionnen, voetbal, tennis, hordes etc. Wanneer je al deze 4 kwadranten gaat gebruiken haal je alles uit je training en bereik je het meeste resultaat, afhankelijk van jouw doelen wordt dat hierop aangepast!
 
Al deze kwadranten hebben dus hun eigen specifieke voordeel waarvan loaded movement training onmisbaar is in jouw trainingsschema. Hierbij bewegen we op de meeste natuurlijke manier waarin ons lichaam hoort te bewegen. Het menselijk lichaam is ontworpen om dynamisch driedimensionaal te bewegen. Alles wat we in het dagelijks leven doen zoals dingen oppakken, dingen verplaatsen en alles waar je niet echt over nadenkt wordt hiermee getraind.
 
 Aan deze manier van trainen hebben wij onze eigen draai gegeven en hebben zo per persoon het perfecte programma. De ene persoon heeft meer aan het ene dan de andere, dit wordt per persoon afgesteld. Benieuwd hoe we dit aanpakken en wat dit voor jou kan beteken? 
 
Meld je gerust aan voor een gratis proefles en ervaar wat we voor jou kunnen doen! https://www.sam3dfit.nl/Aanmelden/

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *