Flexibiliteit en kracht, wat heeft dit nu eigenlijk met elkaar te maken?
De basis van kracht is flexibiliteit, wanneer iemand totaal geen flexibiliteit tijd heeft zal diegene zijn kracht nooit echt goed kunnen gebruiken.

Heel simpel, denk eens aan iemand die een bal gooit. Wie gooit er verder? De persoon die stijf is en totaal geen flexibiliteit heeft of de persoon die wel flexibel is en daardoor een veel betere gooi beweging kan maken? 
Het antwoord is natuurlijk de persoon met de meeste flexibiliteit.
Hoe stijver je bent des te minder kracht je effectief kunt gebruiken.

Daarnaast heeft het trainen van flexibiliteit een aantal voordelen:

  • Meer bewegelijkheid waardoor je oefeningen beter kunt uitvoeren.                 
  • Minder blessure gevoelig.
  • Betere houding
  • Vermindering van spierpijn en strakke spieren.
  • Simpelweg lekkerder in je vel zitten.

De meest effectieve manier van stretchen is de PNF stretch, deze manier van stretchen passen wij vaak toe. Wat wij ook vooral doen is om alle ketens in ons lichaam met elkaar samen te laten werken door middel van dynamische stretchen en bewegingen. Hierdoor hou je lichaam soepel en gezond en bied voor iedereen zijn voordelen.

Gouden tip:
Ik krijg vaak de vraag van sporters wanneer ze het beste flexibiliteit kunnen trainen en welke oefeningen daarvoor het beste werken?
Laat me je dit heel duidelijk vertellen, als je meer flexibiliteit wilt krijgen zal je direct na je warming up en dus voor de training jouw oefeningen moeten gaan doen. Tijdens of na de krachttraining heeft dit weinig tot geen zin.
Doe dit dus altijd voordat je begint met je training!


Benieuwd wat voor oefeningen je het beste kan doen voor jouw training? Meld je aan voor een proefles, dan gaan we er samen aan werken!